LOUNAALLA VAUVOJEN KANSSA

Keskiviikkoisin aina Bailamama 2baby jumpan jälkeen jumppalaiset syöttävät ja hoitavat vauvat ja tämän jälkeen kiiruhtavat kukin minnekin, mutta yleensä sovittuihin tapaamisiin toisten äiti ystäviensä kanssa. Nyt oltiin sovittu etukäteen, että jumpan jälkeen käveltäisiin yhdessä Korkeasaaren Bron Bistro Café seen lounaalle, jossa äiti porukan mukaan on tunnetusti hyvät pizzat. Eli siis ensin jumppaa ja sitten ansaitusti pizzalle ??

Saatiin eteen herkulliset Bron Bistro & Caf’e n antimet

Vauvat nukahtivat vaunuihin 20 minuutin kävelyn jälkeen ja yhteistuumin päätettiin jättää bebet jatkamaan unia ulos ikkunan eteen. Aluksi tosin siirreltiin muutama pöytä pois edestä, että saatiin kaikkien vaunut mahtumaan nättiin riviin 😀 ja sitten sen jälkeen päästiin tilaamaan ruokaa. Klassisesti kävi tietysti niin, että jo ensimmäinen vauva heräsi, ennen kuin edes ehdittiin pöytään. Yksi toisensa jälkeen muutkin heräilivät puolen tunnin sisään ja pian kaikilla oli joko vauva sylissä, tai syöttötuolissa.

Kyllä oli makuaisit kohdillaan niin äideillä kuin vauvoillaki 🙂

Juteltavaa riitti kaikilla ja tietysti isona yhdistävänä tekijänä oli äitiys ja suht saman ikäiset vauvat. Muistui niin mieleen omat mamma ajat 14-vuotta takaperin. Aika oli silloin vaan niin erilainen. Ei ollut tapana käydä useinkaan lounastelemassa pienen vauvan kanssa ulkona, vaan silloin tavattiin äiti kavereita kotona ja puistoissa. Nyt on enemmän äiti kulttuurissa trendinä käydä harrastamassa yhdessä vauvan kanssa jotain kivaa, jonka jälkeen nähdään ystäviä (muita äitejä ja vauvoja) lounaan merkeissä jossain vauva ystävällisessä lounas paikassa. Vauva ystävälliseksi paikan tekee, jos sinne pääsee vaunuilla ja jos on edes jonkinmoinen hoitopöytä, jossa voi vaihtaa vauvan vaipan.

Huomaan, että aika on myös mennyt eteenpäin vauvanhoito tarvikkeissa. Kun nykyisin yrittää auttaa rattaiden, turvaistuimen tai  muiden vempeleiden kanssa, niin eihän niitä osaa enää edes käyttää, koska nekin on muuttunut ja uudistunut niin paljon. On parempi jättää ne osaavimpiin käsiin. Vauvat on onneksi pysyneet samoina eli niitä osaan kyllä käsitellä. Syötin siinä lomassa yhden pienen ja ihan samalla tavalla se onnistui, kuin vuosia aikaisemminkin. Perus asiat on ja pysyy, sitä paitsi aivan samojen asioiden kanssa sitä painitaan kuin ennenkin. Univelkaa, hampaiden tuloa, imetystä, kiinteiden ruokien aloittamista, parisuhdetta jne.

Olen tosi onnellinen ja ylpeä tästä äiti porukasta. Ollaan osan kanssa kuljettu jo pitkä matka yhdessä. Monet äideistä on tullut jumppaamaan ja valmennuksiin jo raskaana ollessa ja vauvan synnyttyä jatkanut liikkumista yhdessä vauvan kanssa. On muodostunut ystävyys suhteita, on jaettu tärkeitä arjen asioita yhdessä, on luottamus ja ihan mieletön naisenergia höystettynä hyvällä huumorilla. Täytyy kyllä sanoa, että keskiviikko on mun ihan paras työpäivä!

-Emilia

Kuvat ja kirjoitus: Emilia Ek

Share This